AZ in enerverende wedstrijd langs Elfsborg | OneFootball

AZFanpage

·25. September 2024

AZ in enerverende wedstrijd langs Elfsborg

Artikelbild:AZ in enerverende wedstrijd langs Elfsborg

AZ heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt op IF Elfsborg. In eigen stadion wonnen de Alkmaarders met 3-2 door twee treffers van Van Bommel en een winnende strafschop van Parrott.

Vanaf de eerste minuut leek duidelijk hoe het spelbeeld eruit zou gaan zien. De bezoekers trokken zich direct terug op eigen helft om de ruimtes klein te maken, om zo de Alkmaarders het spelen onmogelijk proberen te maken. Aan de andere kant speculeerde de ploeg van Hiljemark op de omschakeling.

Het zorgde ervoor dat het spel zich in het eerste kwartier voornamelijk afspeelde op de helft van de gasten, waarbij AZ via Parrott een grote kans kreeg. Op aangeven van Van Bommel ging de inzet van de Ier via de vingertoppen van Pettersson net over de lat. Diezelfde doelman was bij een inzet van zijn eigen verdediger kansloos, maar zag tot zijn opluchting dat de bal net werd naast gegleden door zijn ploeggenoot.

Aan de andere kant bleef het oppassen en kwam de ploeg van Martens na een kwartier met de schrik vrij. Qasem leek zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar na ingrijpen van de VAR werd de goal geannuleerd omdat aangever Arber Zeneli buitenspel stond.

Achterstand

Na die afgekeurde goal veranderde het wedstrijdbeeld en was AZ minder dominant, met als gevolg dat Elfborg een stuk makkelijker ging voetballen. Het resulteerde halverwege de eerste helft in de openingstreffer van Ouma. De Keniaan schoot na een lange aanval via de vingertoppen van Owusu-Oduro raak.

In de laatste tien minuten voor rust voerden de Alkmaarders de druk weer op, ingegeven door een schot net naast van Van Bommel. De bal ging ruim naast, maar het was het startsein voor een slotoffensief in het eerste bedrijf. Clasie was uit een corner dichtbij de gelijkmaker, maar het was andermaal Pettersson die met een fantastische reflex via de lat redding bracht.

Van Bommel

Uit de corner die volgde was de ploeg van Martens vervolgens wel succesvol. Ditmaal ging de doelman in de fout door een hoge bal uit zijn handen te laten glippen, waarna Van Bommel er als de kippen bij was om van dichtbij de 1-1 binnen te werken.

Na de thee begon AZ weer sterk en kwam het binnen vijf minuten op voorsprong. Opnieuw was het Van Bommel die alert was bij een afvallende bal en overtuigend raak schoot.

Lang kon de ploeg van Martens niet genieten van de voorsprong want drie minuten later maakte Hedlund alweer gelijk. Owuso-Oduro ging bij deze schuiver van de middenvelder niet vrijuit.

AZ zou uiteindelijk toch aan het langste eind trekken door een goal van Parrott. De spits schoot een kwartier voor tijd raak uit een strafschop.

Karakteristieken

Doelpunten: 23′ Ouma 0-1, 43′ Van Bommel 1-1, 50’ Van Bommel 2-1, 53’ Hedlund 2-2, 74’ Parrott (strafschop) 3-2

Gele kaarten: Ouma (IF Elfsborg)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Goes, Penetra, Wolfe; Clasie (c), Mijnans, Koopmeiners; Sadiq (57’ Addai), Parrott, Van Bommel

Opstelling IF Elfsborg: Pettersson; Holmen (c), Buhari, Yegbe; Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult; A. Zeneli (55’ Abdullai), Baidoo, Qasem