Huurlingen: Slory schiet Dordrecht langs VVV; ook Wålemark trefzeker | OneFootball

·22 October 2024

Huurlingen: Slory schiet Dordrecht langs VVV; ook Wålemark trefzeker

Article image:Huurlingen: Slory schiet Dordrecht langs VVV; ook Wålemark trefzeker

Feyenoord verhuurt in seizoen 2024/25 weer diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren houdt FR12.nl wekelijks hun prestaties bij in de rubriek Huurlingen. Deze week maakten Jaden Slory en Patrik Wålemark belangrijke treffers voor hun clubs, terwijl de nodige verhuurde Feyenoorders ook niet in actie kwamen.

Heracles Almelo - Ajax 3-4Shiloh 't Zand: Basis, 64 minutenMimeirhel Benita: Basis, 64 minutenShiloh 't Zand en Mimeirhel Benita waren met Heracles Almelo dicht bij een goed resultaat tegen Ajax. Beide Feyenoord-huurlingen speelden een goede wedstrijd, waarbij hun ploeg twee keer op voorsprong kwam. Toch konden zij niet voorkomen dat het 2-3 stond op het moment dat zij naar de kant moesten. Vanaf de bank zagen zij hun ploeg uiteindelijk met 3-4 verliezen.

PEC Zwolle - NAC Breda 1-2Leo Sauer: Basis, 84 minutenLeo Sauer stond 84 minuten op het veld bij de 1-2 zege van NAC Breda tegen PEC Zwolle. Hij speelde daarbij in een nieuwe rol, waarin hij de gehele linkerflank moest bestrijken. Dat bleek een goede zet. De Slowaak was vaak dreigend en speelde met zijn dribbels een belangrijke rol in de voorbereiding van beide Bredase treffers. Een uitstekende wedstrijd dus, met ook nog een overwinning als resultaat.

Willem II - Fortuna Sittard 0-0Ezequiel Bullade: Basis, 71 minutenEzequiel Bullaude speelde een aardige wedstrijd met Fortuna Sittard tegen Willem II, maar dat leidde niet tot een zege. De wedstrijd eindigde ondanks de nodige kansen, vooral voor Fortuna, zonder doelpunten. Bullaude zelf was op slag van rust nog dicht bij een knap doelpunt, maar uit de draai schoot hij net naast.

NEC - sc Heerenveen 3-0Ilias Sebaoui: Basis, 45 minutenHet Heerenveen van Robin van Persie draait nog altijd niet lekker. De ploeg staat op een teleurstellende 16e plek en liep uit bij NEC tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aan. Ilias Sebaoui startte aan die wedstrijd, maar werd al na één helft naar de kant gehaald. Die wissel was begrijpelijk, want een goede pot was het niet van de linksbuiten.

VVV-Venlo - FC Dordrecht 2-3Jaden Slory: Basis, 90 minuten (2 goals)Devin Haen: Basis, 85 minutenKorede Osundina: Basis, 58 minutenGabriele Parlanti: Invaller, 20 minutenJayson Ezeb: Niet in wedstrijdselectieJaden Slory was vrijdagavond dé uitblinker bij de 2-3 zege van FC Dordrecht op VVV-Venlo. Al voor rust gaf hij een goede voorzet op Osundina, die de andere Feyenoord-huurling via een VVV-speler binnenkopte. Deze treffer kwam overigens als eigen doelpunt op het wedstrijdformulier te staan, en dus geen goal of assist voor de Feyenoorders. Na rust kon de naam van Slory wél worden genoteerd. Waar zijn ploeg na 45 minuten nog tegen een 2-1 achterstand aankeek, schoot hij Dordrecht in de tweede helft met twee treffers langs de Limburgers. Voor de eerste mocht hij de keeper bedanken. Slory schoot namelijk recht op hem af, maar de doelman blunderde. De winnende treffer was wel het werk van de aanvaller zelf. In de slotfase maakte hij een goede loopactie en rondde hij feilloos af.

Overigens komt FC Dordrecht vanavond in een midweekse speelronde opnieuw in actie. Dan is Vitesse de tegenstander.

Kilmarnock - Rangers FC 1-0Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 11 minutenNeraysho Kasanwirjo mocht namens Rangers voor 11 minuten invallen bij een 0-0 stand tegen Kilmarnock. Die invalbeurt werd geen succes. Hoewel Kasanwirjo niet de hoofdschuldige was, stapte hij wel te laat om buitenspel op te heffen, waardoor Kilmarnock er op het laatst met de winst vandoor ging. Het was de tweede nederlaag van het seizoen voor Rangers, dat daardoor koplopers Celtic en Aberdeen voorlopig uit het zicht verloren is.

Cracovia - Lech Poznan 0-2Patrik Wålemark: Basis, 71 minuten (1 goal)Patrik Wålemark tekende eind september voor een hattrick, maar dat was vooralsnog de enige wedstrijd waarin hij scoorde. Tot dit weekend althans. Bij de 0-2 zege van Lech Poznan op Cracovia speelde de Zweed een goede wedstrijd, wat hij bekroonde door de tweede treffer binnen te schuiven. De vierde van Wålemark voor Lech Poznan, de club waarmee hij nog altijd bovenaan staat in de Poolse competitie.

CD Castellón - Levante 2-0Thomas van den Belt: Invaller, 22 minutenThomas van den Belt stond voor de verandering dit keer niet in de basis bij CD Castellón. De middenvelder kwam 22 minuten voor tijd binnen de lijnen. In die tijd leverde hij vooral verdedigend belangrijk werk. Mede daardoor versloeg Castellón Levante met 2-0, waardoor de ploeg inmiddels op een knappe vijfde plaats staat in de LaLiga 2.