Kudus ontploft en misdraagt zich: oud-Ajacied schopt en slaat Micky van de Ven | OneFootball

FCUpdate

·19 October 2024

Kudus ontploft en misdraagt zich: oud-Ajacied schopt en slaat Micky van de Ven

Article image:Kudus ontploft en misdraagt zich: oud-Ajacied schopt en slaat Micky van de Ven

In de slotfase van de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en West Ham United sloegen bij Mohammed Kudus de stoppen volledig door. De aanvaller werd van het veld gestuurd nadat hij op schandalige wijze afreageerde op Micky van de Ven.

West Ham keek tegen een 4-1 achterstand aan en zocht de aanval, waarna Van de Ven de bal ontfutselde van Kudus. De Ghanees, die trefzeker was in de eerste helft, reageerde bizar door de Nederlander tot tweemaal toe een schop tegen de rug te verkopen.

Van de Ven stond vervolgens op om verhaal te halen bij de oud-speler van Ajax, waarna hij een fikse duw tegen het gezicht kreeg. “Dit slaat helemaal nergens op! Wat bezielt je?”, zijn de teksten van Viaplay-commentator Guy Habets.

Niet veel later maakte Kudus zijn volgende slachtoffer, want Richarlison kreeg eveneens een tik tegen het gezicht. Na ingrijpen van de VAR werd de aanvallend ingestelde speler van het veld gestuurd met een directe rode kaart.

Tottenham eenvoudig langs West Ham

Tottenham kende zaterdagmiddag weinig problemen met West Ham. Hoewel The Hammers dus op achterstand kwamen door een treffer van Kudus, werd de score voor rust al gelijk getrokken door een doelpunt van Dejan Kulusevski.

Na de pauze liep de ploeg van Ange Postecoglou uit naar een comfortabele 4-1 zege door goals van Yves Bissouma, Jean-Clair Todibo (eigen goal) en Son Heung-min. Laatstgenoemde raakte in de tweede helft de paal, waardoor de score dus nog hoger had kunnen uitvallen.