Sensationele Cole Palmer schrijft Premier League-geschiedenis en zet Stamford Brigde in vuur en vlam | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·28 de septiembre de 2024

Imagen del artículo:Sensationele Cole Palmer schrijft Premier League-geschiedenis en zet Stamford Brigde in vuur en vlam

Voor Cole Palmer was de eerste helft tussen Chelsea en Brighton & Hove Albion er een om niet snel te vergeten. The Blues staan halverwege de wedstrijd met 4-2 voor tegen The Seagulls op Stamford Bridge dankzij vier doelpunten van de 22-jarige middenvelder. Een weergaloze vrije trap van zo’n 25 meter, die goed was voor de 3-1, was het absolute hoogtepunt.

Met zijn vier doelpunten in een helft heeft Palmer geschiedenis geschreven in de Premier League. Hij is namelijk de eerste speler die het voor elkaar krijgt om voor rust vier treffers te maken in een wedstrijd.

Chelsea kwam in eigen huis na zeven minuten op achterstand tegen Brighton na een treffer van Georginio Rutter. Een klein kwartier later was het alweer 1-1, nadat Palmer na een vlijmscherpe aanval het eindstation was. Niet veel later mocht de Engelsman aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet oog in oog met Bart Verbruggen. De 3-1 kwam tot stand uit een schitterende vrije trap van zo’n 25 meter. Brighton deed via Carlos Baleba nog wat terug, maar vlak voor rust maakte Palmer zijn vierde. De middenvelder schoot hard raak in de korte hoek: 4-2.

Palmer zeer belangrijk voor Chelsea

Op het moment van schrijven is Palmer betrokken geweest bij 43 doelpunten in 39 Premier League-wedstrijden voor The Blues. De middenvelder was 28 keer trefzeker en leverde daarnaast nog eens 15 assists af.