FR12.nl

·02 de outubro de 2024

Dit is de stand in de Champions League na de tweede speelronde

Imagem do artigo:Dit is de stand in de Champions League na de tweede speelronde

Feyenoord won haar wedstrijd in de tweede speelronde van dit Champions League-seizoen met 2-3 op bezoek bij Girona FC. In een vermakelijke wedstrijd trok Feyenoord na ongeveer 96 minuten voetbal aan het langste eind. Het elftal van Brian Priske herpakt zich na het eerdere verlies in De Kuip tegen Bayer Leverkusen. Feyenoord kan zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd in het prestigieuze toernooi. Op woensdag 23 oktober speelt Feyenoord opnieuw een uitwedstrijd. Het speelt dan in Portugal tegen Benfica.

Feyenoord speelt nog minimaal zes wedstrijden in de Champions League en de tweede speelronde zit er inmiddels op. Feyenoord staat na speelronde twee met drie punten op de tweeëntwintigste plek van de zesendertig teams. Deze positie zou na de competitiefase recht geven op een plaatst in de tussenronde. We maken een rondje langs de velden van de toekomstige tegenstanders van Feyenoord in de Champions League.

RB Salzburg - Stade Brest (0-4)

Feyenoord speelt in november tegen de Oostenrijkers in De Kuip. Nadat RB Salzburg de eerste wedstrijd met 3-0 verloor van Sparta Praag ging de ploeg nu in eigen huis hard onderuit tegen het Franse, Stade Brest. De 0-2 viel in minuut 66. Negen minuten keek de ploeg van de Nederlandse trainer, Pepijn Lijnders tegen een 0-4 achterstand aan.

VfB Stuttgart - Sparta Praag (1-1)

Sparta Praag, dat dus haar eerste wedstrijd wist te winnen ging op bezoek in Duitsland bij VfB Stuttgart. De Duitsers kwamen vroeg op voorsprong, maar konden deze niet verdubbelen. De Fin Kaan Kairinen maakte de gelijkmaker en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

Slovan Bratislava - Manchester City (0-4)

Slovan Bratislava ontving Manchester City in eigen huis. De ploeg van trainer Pep Guardiola was een maatje te groot voor de Slowaakse kampioen van het vorige seizoen. Doelpunten van Gündogan, Foden, Haaland en McAtee zorgden voor een ruime overwinning. Feyenoord bezoekt de Engelse grootmacht op 26 november.

Aston Villa - Bayern München (1-0)

Bayern München komt in januari naar De Kuip en won haar eerste wedstrijd in deze Champions League-campagne met 9-2 van Dinamo Zagreb. Op bezoek bij Aston Villa hebben de Duitsers het een stuk moeilijker en komt het na 79 minuten ook op een 1-0 achterstand door Jhon Duran. Bayern München kwam de achterstand niet meer te boven en heeft verloren de wedstrijd op Villa Park.

Lille OSC - Real Madrid (1-0)

Feyenoord speelt haar laatste wedstrijd in de competitiefase van de Champions League in Frankrijk tegen Lille OSC. De Fransen wisten in de eerste wedstrijd niet te winnen van Sporting Portugal, maar maakte het de winnaar van het miljardenbal van het afgelopen seizoen heel erg lastig. Sterker nog, de Fransen winnen door een benutte strafschop van David thuis van Real Madrid.

De eerstvolgende tegenstander van Feyenoord in de Champions League is SL Benfica. De Portugezen speelden met oud-Feyenoorders, Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü tegen Atletico Madrid. Benfica won met ruime cijfers van de Spanjaarden en geeft hier mee een signaal af naar de andere ploegen in de Champions League. Aursnes gaf de assist op de 1-0 en Kökcü benutte een strafschop voor de vierde treffer.