PSV-nieuwkomer begaat pijnlijke fout in debuutwedstrijd, maar ziet ploeg orde op zaken stellen | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·13 de julho de 2024

Imagem do artigo:PSV-nieuwkomer begaat pijnlijke fout in debuutwedstrijd, maar ziet ploeg orde op zaken stellen

PSV is zaterdagmiddag, in de besloten oefenwedstrijd tegen Club Brugge, onnodig op achterstand gekomen. Hoewel de Eindhovenaren het betere van het spel hadden, gingen de Belgen er, door een fout van debutant Ryan Flamingo, met de voorsprong vandoor.

Flamingo, die deze week voor een bedrag van negen miljoen euro overkwam van FC Utrecht, mocht, evenals nieuwkomer Couhaib Driouech, in de basisopstelling beginnen van PSV. De regerend landskampioen kwam uitstekend voor de dag in de eerste helft, maar liet diverse grote kansen onbenut.

In de tweede helft kreeg de ploeg van Peter Bosz daar de rekening voor gepresenteerd. Flamingo speelde een ongelukkige rol bij de tegentreffer. De centrale verdediger ontving, vlak voordat hij een knappe crosspass afleverde, de bal van Walter Benítez in de opbouw. Club Brugge zette de nieuwkomer onder druk, waarna hij de bal knullig inleverde. Casper Nielsen strafte het foutje vervolgens genadeloos af.

PSV stelde vervolgens orde op zaken door een doelpunt van Ismael Saibari in de 57e minuut. Peter Bosz besloot om vervolgens de jeugd de kans te geven. Ook Noa Lang maakte zijn rentree bij de Eindhovenaren. De aanvaller mocht twintig minuten meedoen, maar kon niet voor een doelpunt zorgen. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-1.