Standard-speler Aiden O'Neill heeft duidelijke mening over discutabele rode kaart van Brian Plat | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·25 de agosto de 2024

Imagem do artigo:Standard-speler Aiden O'Neill heeft duidelijke mening over discutabele rode kaart van Brian Plat

Standard won zondagavond met 1-0 van Beerschot na een discutabele rode kaart voor Plat.

De eerste helft tussen Standard en Beerschot was niet smaakmakend. Weinig kansen langs beide kanten. Op slag van rust moet Hauteiet noodgedwongen het veld verlaten met een hoofdblessure.

Na rust komt Beerschot met tien te staan na een rode kaart voor Brian Plat. Tegen 10 Beerschot-spelers ging Standard makkelijk over de Antwerpenaren. Benjdida zette met een strafschop de eindstand op het bord.

Die rode kaart voor Brian Plat was enigszins discutabel te noemen. De verdediger ging wel met een gestrekt been door op het bovenbeen van Aiden O'Neill. Aanvankelijk gaf scheidsrechter Vergoten nog geel maar na tussenkomst van de VAR mocht Plat naar de kleedkamers.

Na de wedstrijd reageerde O'Neill op de rode kaart van Plat. "Ik heb het niet goed gezien maar wel gevoeld. Het was een harde tackle, vorige week kregen wij een rode kaart en ik denk dat die strenger was", sprak O'Neill.

De Australische middenvelder heeft het over de rode kaart voor Lawrence op het veld van KV Kortrijk. Toen ging Lawrence door op de enkel van El Idrissy, ook die rode kaart was stof voor discussie.