Feyenoord pakt drie punten na vermakelijke wedstrijd tegen Girona FC | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·02 de outubro de 2024

Feyenoord pakt drie punten na vermakelijke wedstrijd tegen Girona FC

Imagem do artigo:Feyenoord pakt drie punten na vermakelijke wedstrijd tegen Girona FC

Feyenoord heeft woensdagavond voor het eerst sinds 8044 dagen een wedstrijd in de Champions League gewonnen. Het elftal van Brian Priske was met 2-3 te sterk voor Girona FC. De Rotterdammers kwamen na twintig minuten voetballen eerst op achterstand, maar wisten die om te buigen dankzij een doelpunt van Antoni Milambo en eigen doelpunten van Yangel Herrera en Ladislav Krejci.

Priske koos in zijn opstelling voor de vertrouwde namen aan de aftrap, maar gaf wel de voorkeur aan Hugo Bueno als linksback boven Gijs Smal. De Spanjaard is helemaal hersteld van zijn spierblessure en maakt tot dusver een goede indruk bij Feyenoord. Direct begon de wedstrijd, tussen twee ploegen die beide in een mindere fase zitten, erg vermakelijk. Al na een paar minuten kreeg Girona de eerste kans van de wedstrijd, nadat Thomas Beelen de bal verloor.

Viktor Tsygankov kon profiteren van het balverlies bij de verdediger van Feyenoord en schoot hard op goal, maar Timon Wellenreuther stond goed op te letten en kon de bal tegenhouden. Niet veel later kwam het elftal van Priske met een reactie. Milambo creëerde ruimte voor zichzelf om uit te halen op de rand van het strafschopgebied, maar de middenvelder schoot hoog over. Na twintig minuten voetballen slaagde de thuisploeg er wel in om het net te vinden en dat is ook te danken aan Feyenoord zelf.

Zoals al vaker is gebeurd dit seizoen werd er door de Rotterdammers een corner weggegeven en dat kwam de uitploeg duur te staan. De bal werd scherp voor de goal gelegd op de voeten van Bueno, maar de Spanjaard kon de bal niet goed wegwerken en vervolgens was het David Lopez die kon profiteren door de bal langs Wellenreuther te schieten. Gelukkig duurde het slechts drie minuten voordat Feyenoord weer op gelijke hoogte kwam, ook uit een standaardsituatie. Igor Paixão legde de bal vanuit een vrije trap goed in het strafschopgebied, waarna Herrera de bal in het eigen doel tikte.

Nog voor rust kwam Feyenoord voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Na een heerlijke steekbal van Paixão kwam Milambo oog in oog met de keeper te staan. De middenvelder kon de bal vervolgens beheerst tegen het net schieten. Niet veel later kreeg Ayase Ueda de perfecte mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar vanaf de penaltystip schoot de Japanner de bal erg matig richting de goal van Gazzaniga.

Het verval na rust waar dit seizoen al vaker over is gesproken sloeg ook tegen Girona weer toe. Binnen vijf minuten leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar de VAR zag dat Donny van de Beek buitenspel stond en dus ging het feest voor de Spanjaarden niet door. Feyenoord moest flink aan de noodrem trekken en dat leverde zowel Hwang als Bueno een gele kaart op na stevige overtredingen. Ook Wellenreuther ging in de fout, maar herstelde hem vervolgens wel zelf door de penalty te stoppen.

Richting het einde van de tweede helft kreeg Feyenoord het steeds zwaarder. Girona kwam dan ook volledig terecht op gelijke hoogte via Donny van de Beek. Toch gaf het elftal van Priske zichzelf niet eenvoudig over en werd in de 78ste minuut uit het niets de genadeklap uitgedeeld. Een scherpe voorzet van Hancko zorgde voor gerommel in de defensie van de Spaanse ploeg, waarna Krejci de bal in zijn eigen goal werkte. Daarmee was de eindstand definitief.

OpstellingenGirona FC: Gazzaniga; Martinez, López, Krejci, Gutiérrez; Van de Beek, Herrera, Martín; Tsygankov, Miovski, Gil.Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.